Za 17 maart 14:00 Molenpoort: PvdA & kleine winkelier steunen 4.000 kinderen in armoede

16 maart 2018 | Molenpoortpassage Nijmegen centrum

 

Wanneer: zaterdagmiddag 17 maart a.s. van 14.00 tot 16.00 uur

Waar: in de passage Molenpoort voor jong en oud.

Wat: Event tegen kinderarmoede met zangeres Rosaly die komt zingen voor het winkelend publiek en iedereen mag meezingen.

Ook ligt er een grote slinger van vlaggen waar kinderen symbolisch hun naam en of een tekening op mogen zetten.

Deze slinger zal om 16.00 uur worden uitgerold door de Molenpoort. De slinger staat symbool voor de 4000 kinderen die in armoede leven.

De PvdA en de winkeliers van de Molenpoort lanceren zaterdag samen een actie om aandacht te vragen voor de 4000 kinderen die binnen Nijmegen in armoede leven. De PvdA breekt daarmee gelijk een lans voor de winkeliers van de Passage, die last hebben van teruglopende bezoekers en toenemende leegstand.

PvdA kandidaat-raadslid Dolly Toonen: ‘Het winkelend publiek weet maar moeilijk de weg naar de overdekte winkelpassage in de Molenpoort te vinden. Het gevolg is toenemende leegstand. En dat in het hart van het Nijmeegse winkelgebied. Terwijl er hele mooie en unieke winkels zitten, die absoluut meer bezoek verdienen. Dat gaat mij als ondernemer aan het hart.’

Uit recent onderzoek blijkt dat een groot deel van kinderen die in armoede leven zich onder de kleine hardwerkende ondernemers bevinden. Tonen: ‘Hardwerkende ondernemers in ons eigen Nijmegen, ook winkeliers. Die er iedere dag de schouders onder zetten, maar toch onvoldoende de eindjes aan elkaar kunnen knopen, met alle gevolgen van dien voor hun gezin en hun kinderen. Ieder kind dat in armoede opgroeit is er een teveel. Vandaar deze actie, samen met de Molenpoor-ondernemers!”

Op een ludieke wijze wil de PvdA Nijmegen de aandacht vragen voor de problematiek van de winkeliers en tegelijk samen de schouders zetten onder armoedebestrijding in de stad.

Daarom organiseert PvdA Nijmegen zaterdagmiddag samen met de Molenpoort-winkeliers 17 maart a.s. van 14 tot 16 uur een “feestje” in de passage Molenpoort voor jong en oud. O.a. zangeres Rosaly komt zingen voor het winkelend publiek en iedereen mag meezingen. Ook ligt er een grote slinger van vlaggen waar kinderen symbolisch hun naam en of een tekening op mogen zetten. Deze slinger zal om 16.00 uur worden uitgerold door de Molenpoort. De slinger staat symbool voor de 4000 kinderen die in armoede leven.

Daarnaast is de PvdA Nijmegen benieuwd wat er naar uw mening moet gebeuren om de Molenpoort nog aantrekkelijker te maken.