Eindelijk een eigen stek voor moestuin de Pompoen

23 april 2023

Het heeft lang op zich laten wachten, maar eindelijk is het zo ver. Binnenkort is er een vaste plek beschikbaar voor moestuinvereniging de Pompoen in Nijmegen Noord. Die toezegging heeft wethouder Vergunst gedaan na vragen van PvdA & PvdD Nijmegen.

Al zeven jaar lang komt de vereniging er niet goed uit met de gemeente. Het resultaat? Groeiende frustratie en teleurgestelde tuiniers. Reden genoeg voor ons raadslid Maartje Maas (PvdA) en ons collega-raadslid Eline Lauret (PvdD) om eens wat duidelijke antwoorden van de wethouder te eisen.

De wethouder was inderdaad niet blij met hoe dit proces gelopen was: ‘[het heeft] veel te lang geduurd’. Door personeelswisselingen heeft dit project niet de tijd en aandacht gekregen die het verdient. Maar ondertussen wordt er werk gemaakt van de zure relatie tussen de moestuingroep en de gemeente.

Binnenkort kunnen ze eindelijk van start op de nieuwe locatie in Park Waaijenstein. De beoogde datum was 10 maart, maar nu bleken de weersomstandigheden het nieuwste obstakel te zijn. Als het zonnig blijft en het bouwverkeer het terrein op kan, kunnen de tuiniers daarna aan de slag en kan de grond op de schop. Als de wethouder zijn beloftes na komt, kan er dit jaar nog wat geplant worden. We verwachten dat de communicatie met de moestuingroep nu beter zal verlopen en dat het terrein netjes wordt opgeleverd. We houden de vinger aan de pols.

PvdA Nijmegen is erg blij met burgerinitiatieven zoals moestuin de Pompoen. We zetten ons graag in voor dit soort lokale projecten en vinden het belangrijk dat ze voldoende ondersteuning krijgen vanuit de gemeente.

 

Link naar de actuele vragen gesteld aan de wethouder (pagina 3).

Link naar de beantwoording.