Ik ben in 1998 geboren in hartje Nijmegen-Oost, tegenover Café Jos. In Nijmegen opgroeien betekent dat je met een grote en diverse gemeenschap voor elkaar opkomt wanneer dat nodig is. In 2015 was er een grote stroom vluchtelingen die vanuit het Midden-Oosten en Afrikaanse landen naar Nederland kwam voor een asielaanvraag. Ik was toen zeventien jaar en zat in mijn laatste jaar van het VWO. Vanuit een maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel wilde ik iets doen voor deze groep, die ook in Nijmegen belandde. Al snel bleek dat ik niet de enige was, duizenden Nijmegenaren hadden zich aangeboden om deze gasten en mogelijk nieuwe stadsgenoten een warm welkom te bieden. De samenhorigheid was hartverwarmend en liet de ware aard van Nijmegen zien.
Met het oprichten van de Facebookpagina Humans of Heumensoord heb ik mijn steentje hieraan bijgedragen. Deze pagina bood inwoners van het kamp de mogelijkheid zichzelf voor te stellen en te verbinden met andere Nijmegenaren. Anderen sloten zich aan en met een hecht team hebben we uiteindelijk ook een boek gemaakt. Dit boek is een tastbare herinnering aan deze bijzondere periode. Zo leerde ik dat Vrijwilligerswerk waardevol is en het motiveerde mij om me in te zetten voor Amnesty International en FairWork.
Helaas leven we in een samenleving waarbij gelijke kansen niet vanzelfsprekend zijn. Er zijn nog veel systemen die ongelijkheden in stand houden, waarvan velen op overheidsniveau. Vanuit mijn studie culturele antropologie en politicologie aan de Radboud Universiteit wil ik meebouwen aan de oplossingen van de grote uitdagingen van onze stad. Van diversiteit en integratie, tot duurzaamheid. Nijmegen kent een rijke geschiedenis waarin we voor elkaar opkomen als het nodig is. Deze mentaliteit hebben we nodig om het beste te maken van Nijmegen.