Fractievolger

Sander Engelen

Sander Engelen

Over Sander Engelen

Sander Engelen, fractievolger bij PvdA Nijmegen wil zeker zijn van een sterke en sociale stad.

Achtergrond
Begonnen op het vmbo en mijn mbo-diploma behaald aan het CIOS. Vervolgens Bedrijfskunde aan de HAN gestudeerd om uiteindelijk Bestuurskunde en Rechtsgeleerdheid te kunnen studeren aan de Universiteit. Ik heb zojuist de master Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit afgerond met een thesis die ik schreef voor een advies- en organisatiebureau. Door de grote variatie aan opleidingen bestudeer ik vraagstukken vanuit een juridische, politieke en sociale invalshoek met het oog op een rechtvaardige en duurzame samenleving. Verder ben ik een fanatieke sporter en werk voor Sportfondsen Nijmegen, waardoor ik regelmatig in het Sportfondsenbad-West en het Goffertbad te vinden ben.

Visie
Het is tijd dat we niet alleen aan onszelf, maar juist aan andere denken. Dit kan door een eerlijke verdeling tussen arm en rijk, gelijke kansen voor iedereen, een duurzame economie en het scheppen van goed, eerlijk en meer werk. Iedereen moet zeker kunnen zijn van goed onderwijs, goede zorg en een betaalbare woning. Daarnaast is het klimaat een van de grootste uitdagingen van deze eeuw. Het gaat niet meer over de vraag óf we gaan verduurzamen, maar over de vraag of iedereen mee kan doen. De energietransitie kost geld, ook voor burgers, maar niet iedereen kan die kosten betalen. Het is niet wenselijk dat alleen mensen met veel geld kunnen investeren in zonnepanelen en warmtepompen. Ik zie het als een belangrijke taak voor de gemeente om ‘duurzaamheidsarmoede’ in Nijmegen te voorkomen, zodat iedereen mee kan doen.

Ik ben ervan overtuigd dat deze sociaal democratische gedachtegoed mogelijk is, zolang we er in blijven geloven en er hard genoeg voor blijven werken. De aankomende jaren zet ik mij dan ook in voor een sterk en sociaal Nijmegen!

Direct contact: sanderengelen22@gmail.com