Lid Werkgroep Duurzaamheid

Versterk jij de Werkgroep Duurzaamheid van de PvdA Nijmegen? Nijmegen gaat duurzaam veranderen. De PvdA wil deze verandering energie-rechtvaardig maken: wie betaalt de rekening? De afdeling wil kennis en energie op het terrein van de energie-transitie bundelen en voor de partij vrijmaken. Elkaar ontmoeten, kennis vergaren en delen, dilemma’s uitwerken die met de transitie naar een duurzamer Nijmegen samenhangen: dat wordt de taak van deze werkgroep. Heb jij hart voor duurzaamheid en wil je hieraan bijdragen? Meld je dan bij de PvdA.

De Werkgroep Duurzaamheid signaleert en beantwoordt vraagstukken die met de energietransitie samen​hangen, en voedt daarmee de fractie die op dit moment in de gemeenteraad zetelt. Ook werkt de werkgroep samen met het bestuur en de leden tijdens bijeenkomsten.

Het is bovendien de bedoeling dat de werkgroep input levert voor het verkiezingsprogramma 2022. Interregionaal en internationaal zoekt de werkgroep samenwerking met de provinciale PvdA en de SPD net over de grens voor respectievelijk de provinciale en Europese verkiezingen.

Naast het serieuze werk, ben je natuurlijk zelf ook van harte welkom bij onze politieke cafés of de ledenvergaderingen van de PvdA Nijmegen.

Wat verwachten wij?

Wij verwachten dat je:

  • in Nijmegen woont;
  • kennis of expertise hebt op het gebied van duurzaamheid;
  • affiniteit hebt met lokale politiek;
  • de uitgangspunten van de PvdA Nijmegen onderschrijft;
  • ongeveer 4 uur per week beschikbaar bent;
  • bereid bent mee te doen aan de permanente campagne van de PvdA.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd om aan de Werkgroep Duurzaamheid deel te nemen? Stuur dan een motivatiebrief naar nijmegen@pvda.nl, gericht aan Jop Tangelder en Theo de Wit. Deadline voor aanmelding is 18 augustus 2018. Na afloop van de sluitingstermijn volgt een gesprek met de portefeuillehouder en afdelingsvoorzitter. Voor meer informatie over de procedure en de werkgroep kun je contact opnemen met Theo de Wit via nijmegen@pvda.nl.