Vacatures

Word jij de nieuwe fractievolger van PvdA Nijmegen?  De raadsfractie van de PvdA Nijmegen, bestaande uit Ammar Selman, Charlotte Brand en Theo de Wit, heeft inmiddels ondersteuning van twee fractievolgers en een fractie-assistent. De fractie zoekt op korte termijn nog een nieuwe enthousiaste fractievolger voor de raadsperiode 2018-2022. De fractievolgers ondersteunen de raadsleden inhoudelijk bij hun raadswerk. Je diept bepaalde thema’s verder uit en kunt indien mogelijk tijdens commissievergaderingen (raadskamers) het woord doen namens de fractie. 

De gekozen fractieleden en fractievolgers vormen een complementair team, versterken elkaar in de politieke inbreng van de PvdA Nijmegen, onder eindverantwoordelijkheid van de gekozen fractie. De nieuwe fractievolger is enthousiast en communicatief sterk en een echte teamspeler. Hij/zij heeft bij voorkeur aantoonbaar politieke ervaring op het aandachtsgebied werk en inkomen.  Kennis en politieke ervaring van/met mobiliteit, stedelijke ontwikkeling, omgevingswet, gemeentelijke financiën, veiligheid, burgerzaken, economie, kunst en cultuur kan een meerwaarde zijn.

Functie-eisen

Van onze nieuwe fractievolger verwachten we dat je:

  • in Nijmegen woont;
  • affiniteit hebt met lokale politiek en inzicht in politieke processen;
  • het verkiezingsprogramma van de PvdA Nijmegen onderschrijft;
  • ongeveer 8 uur per week beschikbaar bent;
  • in staat bent om (beleids)documenten te lezen en te analyseren;
  • kort en bondig kunt formuleren;
  • aanwezig kunt zijn op woensdagavonden en gemiddeld eens in de twee weken op maandagavond;
  • flexibel bent in je agenda;
  • bereid bent om mee te doen aan de permanente campagne van de PvdA Nijmegen.

Vergoeding

Het betreft een onbezoldigde functie. Voor de officiële inbreng in de Raadskamers kan een fractievolger via de Gemeente Nijmegen een aparte vergoeding ontvangen (75 euro per bijeenkomst bruto). De gekozen fractie is eindverantwoordelijk voor de politieke inbreng in de Nijmeegse Gemeenteraad. Daarnaast kun je deelnemen aan cursussen of trainingen die via de PvdA worden aangeboden.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd om onze fractievolger te worden? Stuur dan een motivatiebrief en cv naar fractievoorzitter Ammar Selman via a.selman@pvda.nijmegen.nl Deadline voor aanmelding is 15 juli 2018. Na afloop van de sluitingstermijn volgen gesprekken met de fractie. Voor meer informatie over de procedure en de functie kun je contact opnemen met Ammar Selman.