Tweede Kamerverkiezingen | Kies Charlotte Brand

Door Bram Steenbergen op 26 november 2020

Trots is de Nijmeegse afdeling van de Partij van de Arbeid: haar raadslid Charlotte Brand heeft zich verkiesbaar gesteld voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Ze is door de partij geplaatst op een mooie plek: 16. Meer weten over Charlotte? Lees dan verder.

Wie is Charlotte Brand?

Charlotte Brand (1982) groeide op in een gezin met drie zussen in het Limburgse Roermond. Al op jonge leeftijd bond ze de strijd aan met onrecht. Ze zette zich met succes in voor een dagopvang voor daklozen en toonde haar maatschappelijke betrokkenheid in de Roermondse jongerenraad.

Voor haar studie verhuisde ze naar Nijmegen en ze woont nog steeds in deze prachtige stad aan de Waal. Charlotte studeerde politieke geschiedenis en werkte aan de Radboud Universiteit als onderzoeker en docent. Daar schreef ze een proefschrift over afgetreden ministers en staatssecretarissen in Nederland. In de media was zij een gewilde gast om de politiek in historisch perspectief te plaatsen.

Momenteel is Charlotte als manager van het Honours College verbonden aan de Universiteit Utrecht en is ze bestuurslid van het Vrijheidsmuseum. Vanuit het 4&5 mei comité Nijmegen organiseerde ze jarenlang het Bevrijdingsfestival. Maar haar hart gaat het snelste kloppen van de politiek.
Meer over Charlotte Brand

De aankomende Tweede Kamerverkiezingen: stem PvdA!

Meer informatie over de kieslijst van de Partij van de Arbeid