In juli 2019 diende Charlotte samen met drie collega’s het initiatiefvoorstel ‘Haal het Nijmeegse verzet bovengronds’ in. Daarin vroeg ze om in Hof van Holland (Citadel) de straatnamen te vernoemen naar Nijmeegse verzetslieden. In het voorstel adviseerde ze het college een comité van experts op het gebied van de Tweede Wereldoorlog en het Nijmeegse verzet in te stellen om een voorzet te doen voor mogelijke namen die symbool staan voor het verzet in Nijmegen. Daarnaast vroeg ze om in de stad Historische Bakens te introduceren die het verhaal vertellen van het leven en daden van deze mensen. Het adviescomité kwam met een diverse en inclusieve lijst met 20 namen en het college voegde er nog 3 toe:
Riet van Alebeekstraat, Victor Beermannhof, Ferdinand Biesselshof, Dick Boerrigterplein, Brendel-Jansenstraat, Theo Dobbestraat, Jeannette Geldensstraat, Truus Gelsingstraat, Albert van Hedelgaard, Jan Hogerlandstraat, Jozef van Hövellpark, Moormannstraat, Geert Niemeijerhof, Nel Petersstraat, Poelen-Hendrikspad, Jozef Rodriquezplein, Kees van Sambeekstraat, Spijkstra-Bruijnhof, Tine Vastbinderhof, Annie van Velzenhof, Jacques de Weertstraat, Peter Willstraat en het Oranje Marieplein.
Nu de raad akkoord is gegaan met deze lijst, kijken wij uit naar het moment dat de straten officieel op de bordjes staan en de verhalen van deze mensen worden blijven verteld.