Scheld gemeentelijke schulden slachtoffers toeslagenaffaire kwijt!

Door Jasper Konijnenbelt op 29 januari 2021

De PvdA wil dat de gemeente er alles aan doet om slachtoffers van de toeslagenaffaire in Nijmegen in beeld te brengen en te helpen. Daarom vroegen we deze week het Nijmeegs stadsbestuur om de Nijmeegse slachtoffers – dat zijn er 113 – verder te helpen door hun gemeentelijke schulden kwijt te schelden. Het Rijk heeft de schulden die de slachtoffers bij rijksinstanties had, al kwijtgescholden. Daarbij willen we dat de gemeente ook eventuele private schuldeisers oproept hetzelfde te doen. Zo kunnen de slachtoffers eindelijk beginnen aan een frisse start, na jaren van ellende.

De Toeslagenaffaire: een van de dieptepunten in de relatie tussen overheid en haar burgers. Daar waar het de taak van die overheid is op haar inwoners te beschermen zien we hier een hoe een gezichtsloze papiermachine doelgericht en met intentie mensen in de grootst mogelijke financiële en menselijke ellende heeft gedreven. De verhalen van verwoeste levens en uit elkaar gerukte gezinnen kennen we allemaal. Het zijn er veel en ze zijn hartverscheurend.

Vlot handelen

Wat de PvdA betreft past diezelfde overheid dan ook maar een reactie: dit leed zo snel mogelijk ongedaan maken en recht te zetten wat krom is. En dat wel zo snel mogelijk, er is namelijk haast bij. Daarom riepen we het college deze week op om ook tot deze stap over te gaan en alle 113 Nijmeegse slachtoffers van de toeslagenaffaire waar nodig hun schulden bij de gemeente Nijmegen kwijt te schelden én bedrijven en ander particuliere instanties op te roepen dit ook te doen.

Rotterdam en Utrecht gingen ons voor. Dat moeten we hier in Nijmegen toch ook kunnen.

Jasper Konijnenbelt, raadslid​

Jasper Konijnenbelt

Jasper Konijnenbelt

Jasper Konijnenbelt is in juni 2020 aangesteld als raadslid voor PvdA Nijmegen. Jasper (37) is geboren en getogen Nijmegenaar, woont met zijn vrouw en twee kinderen in Lent en is naast zijn werk als raadslid werkzaam als woordvoerder bij Rijkswaterstaat. Ammar Selman: ‘Jasper is bepaald geen onbekende binnen onze mooie partij. Hij werkte als persvoorlichter

Meer over Jasper Konijnenbelt