PvdA en DNF pleiten voor stop op toelaten verkamering | Huisvestingsverordening

Door Charlotte Brand op 21 november 2019

Op dit moment bespreekt de raad de Huisvestingsverordening voor de gemeente Nijmegen voor 2020, die het toekennen van omzettingsvergunningen om woningen te kunnen verkameren al aan banden legt. Overlast van studenten in woonwijken is daar één aanleiding voor, maar ook het onttrekken van woningen aan de woningmarkt is een argument. Verschillende bronnen spreken van een overschot dan wel tekort aan studentenkamers. Stadspartij DNF en PvdA pleiten voor een stop op het verlenen van vergunningen om te verkameren.

Een verkameringsstop: juist vóór starters!

‘We moeten meer sturen op de woningmarkt’, vindt Charlotte Brand (PvdA). ‘Het is tijd voor een duidelijke verkameringsstop om de woningmarkt voor met name starters een duw in de goede richting te geven. Dat betekent geen omzettingsvergunningen meer verlenen.’

Bron en meer informatie: ‘PvdA en DNF pleiten voor stop op toelaten verkamering’ (RN7, 20 november 2019)

Charlotte Brand

Charlotte Brand

De achtergrond van Charlotte Brand: zeker zijn van goede kansen Raadslid nummer 2 van PvdA Nijmegen is Charlotte Brand. “Op de middelbare school was ik al politiek geëngageerd. Ik werd lid van de Jonge Socialisten, later van de PvdA, en maakte me in de Jongerenraad van Roermond sterk voor een dagopvang voor dak- en thuislozen.

Meer over Charlotte Brand