Nieuws uit de fractie

Door Bram Steenbergen op 8 februari 2022

Nieuws uit de fractie: januari en februari 2022

De fractie heeft sinds het kerstreces weer hard gewerkt om mooie successen te behalen in de raad.

Eerder brachten we in de media al ons plan naar buiten om in Nijmegen een meldpunt voor energiearmoede op te richten. We maken ons ernstige zorgen over de gevolgen van de stijgende energieprijzen voor inwoners. Ammar stelde in dat kader ook vragen over de hoge prijzen van stadswarmte die gerekend worden door Vattenfall, De wethouder blijft hierover in gesprek met het Rijk en gaat de kwestie voorleggen aan de Autoriteit Consument & Markt.

We hebben met een motie afgedwongen dat er in de toekomstige stadspeiling over de invulling van stadseiland Veur-Lent duidelijk wordt opgenomen om wat voor huizen het gaat. Mensen moeten weten of ze kiezen voor betaalbare huizen of dure villa’s. Onze oproep voor het invoeren van een opkoopbescherming – naast de al aangenomen zelfbewoningsplicht – heeft daarnaast gehoor gekregen. Dit is een belangrijke stap in het bestrijden van beleggers en huisjesmelkers op de woningmarkt. We vinden de bovengrens van 350.000 euro wel te laag en gaan ons er dus voor inzetten om deze in de toekomst te verhogen.

Ons voorstel om een singel van allure te vernoemen naar Titus Brandsma kon ten slotte op brede steun rekenen. Brandsma was een priester en Nijmeegse hoogleraar die zich fel verzette tegen de Jodenvervolging en het fascisme. Hij wordt binnenkort heilig verklaard. Goed dus dat hij er ook in Nijmegen een waardig eerbetoon bij krijgt.

 

 

Waar ben je naar op zoek?