Kandidatenlijst PvdA GR2018

14 december 2017
Tijdens de ledenvergadering van 14 december 2017 hebben de leden van de PvdA Nijmegen onderstaande kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 in de gemeente Nijmegen definitief vastgesteld. Het verkiezingsprogramma was op 16 november 2017 al definitief vastgesteld. De campagne kan nu beginnen. De PvdA Nijmegen verwacht een mooie uitslag te maken.

 

Kandidatenlijst PvdA Nijmegen

1.Ammar Selman (M, 41) – Ammar is een zeer betrokken PvdA’er. Hij is een gedreven gemeenteraadslid en gaat graag nog een periode door. Hij maakte zich in de raad sterk voor zorg en welzijn, en laat steeds een stevig sociaaldemocratisch geluid horen. Ammar is consulent bij het Werkbedrijf en heeft een groot netwerk in de stad.  

2.Charlotte Brand (V, 35) – Charlotte is een krachtige, authentieke vrouw. Ze kent de politiek als geen ander vanuit haar opleiding en werk, geeft de training ‘hoe word ik een succesvol politicus’. Charlotte doet veel vrijwilligerswerk en staat midden in de stad. Ze gaat graag de straat op om te praten mét mensen, in plaats van alleen maar óver mensen.

3. Theo de Wit (M, 63) – Theo is een zeer ervaren politicus. Zo was hij lange tijd lid van de Provinciale Staten van Gelderland voor de PvdA. Hij is een Nijmeegs sociaal democraat in hart en nieren. Theo is veel actief geweest in de medezeggenschap en nu programmamanager op de HAN. Theo is een teamspeler met een scherpe visie, die een verbinder wil zijn zowel in de fractie als naar de andere politieke partijen.

4.Pearl van Neer (V, 24) – Pearl is een politiek talent. Ze is vicevoorzitter van de Jonge Socialisten Arnhem-Nijmegen. Pearl is een geboren en getogen Nijmeegse. Ze studeert bestuurskunde in Den Bosch, en heeft bewezen door te kunnen zetten. Pearl heeft stage gelopen bij de PvdA-fractie in de Tweede Kamer en kent daarmee de politiek van binnen uit. Ze levert een frisse en zakelijke inbreng.

5.David Campbell (M, 36) – David is een analist en een activist. Hij heeft veel kennis en ervaring op het gebied van interne beheersing en bestuurlijke processen en is senior auditor bij het Radboudumc. Dat financiële middelen efficiënt en doelmatig worden ingezet, vindt hij erg belangrijk. Dit blijkt ook uit zijn ervaring als lid van de Rekenkamercommissie van de gemeente Heumen. In zijn vrije tijd doet hij aan reddingszwemmen.

6.Jasper Konijnenbelt (M, 35) – Jasper is een energieke en vriendelijke strateeg. Hij heeft veel media-ervaring. Jasper is nu woordvoerder van de voorzitter van de CNV. Daarvoor was hij communicatieadviseur en persvoorlichter van de PvdA-fractie in de Provinciale Staten van Gelderland en in de Tweede Kamer. Jasper woont in Lent.

7.Dolly Toonen (V, 54) – Dolly is zelfstandig ondernemer in de schoonmaakbranche, ze is toegankelijke verbinder. Als echte Nijmeegse kent ze de wijken goed. Contacten met mensen in de stad geven haar inspiratie en ideeën. Dolly is actief in de afdeling als lid van het afdelingsbestuur, het Ombudsteam en de werkgroep zorg.

8. Jop Tangelder (M, 24) – Jop is een moderne sociaaldemocraat en een politiek talent. Hij is juridisch geschoold en promoveert op pensioenrecht. Jop is ruim een jaar fractievolger en was voor die tijd lid van het Ombudsteam.  Jop is hard op de inhoud, zacht in de vorm. Hij heeft een scherpe visie en sterke communicatieve vaardigheden.

9. Claire Scheepens (V, 45) – Claire is een krachtige vrouw met veel doorzettingsvermogen. Zij is nu fractiemedewerker en kent de fractie en politiek in Nijmegen daarmee van binnenuit. Ze trappelt om ook zelf het politiek veld te betreden. Claire heeft veel ervaring in communicatie en heeft goede ideeën over de campagne. 

10. Güven Erkaslan (M, 31) – Güven heeft lang in de Meijhorst gewoond en werkt in de financiële sector. Hij heeft een juridische achtergrond en is sociaal en maatschappelijk betrokken. Güven heeft een juridisch adviesbureau gehad waarmee hij burgers en bedrijven bijstond.  

11. Marinka Dohmen (V, 39) – Marinka is een betrokken en bevlogen Nijmeegse. Ze heeft een groot netwerk. Ze is zelfstandig communicatieadviseur. Marinka is een ondernemende vrouw die een stichting heeft opgericht die zich richt op communicatie richting nieuwkomers in Nederland.  

12. Paul van den Broek (M, 59) – Paul is docent aan de Radboud Universiteit en journalist. Hij is redacteur voor VOX. Paul heeft een uitgebreid netwerk niet alleen op de universiteit maar vooral binnen de stad. Hij heeft een duidelijke sociaaldemocratische visie op de stad en wil die nu zelf actief gaan uitdragen. 

13. Giovanni Meijer (M, 18) – Giovanni is de jongste kandidaat op de lijst. Hij is scholier op het Dominicus College en actief bij de Jonge Socialisten. Giovanni heeft een brede interesse en zit in de medezeggenschapsraad op zijn school. Hij komt graag voor zijn medeleerlingen op.  

14. Frits Hendriks (M, 36) – Frits is een enthousiaste en ondernemende Nijmegenaar. Hij was leraar aan een middelbare school en is nu bestuurssecretaris bij een kleine onderwijsinstelling. Frits is lid van het bestuur van de afdeling en was coördinator van het schrijfproces van het verkiezingsprogramma voor de PvdA Nijmegen.  

15. Max van Leeuwen (M, 25) – Max is voorzitter van de Jonge Socialisten Arnhem-Nijmegen. Hij zet zich in voor duurzaamheid voor iedereen, en maakt zich hard voor samenwerking tussen de politieke jongerenorganisaties in Nijmegen. Max studeert land- en watermanagement.

16. Sander Engelen (M, 25) – Sander is een bestuurskundige en werkt als toezichthouder bij een zwembad. Sander heeft doorzettings- en aanpassingsvermogen. Hij zoekt graag de samenwerking op. Sander is enthousiast en actief in de afdeling. 

17. Sam Mouzarmi (M, 19) – Sam volgt de lerarenopleiding geschiedenis en heeft een brede politieke interesse. Hij is een maatschappelijk betrokken probleemoplosser die zich inzet voor samenwerking. Sam is naast zijn studie zeer actief en heeft een studievereniging opgericht. 

18. Sandra Moti (V, 36) – Sandra is een zeer actieve partijgenoot. Ze heeft een Wajonguitkering en is een belangenbehartiger voor mensen met een uitkering. Sandra zet zich als vrijwilliger in voor de vakbeweging.

19. Jan van der Zant

20. Henk Krijger

21. Laurian Alferink

22. Wilco Veldhorst

23. Jeannine Liebrand

24. René Olearnik

25. Hannie Kunst

26. Ben Dankbaar

27. Marlies van Hulsentop

28. Hennie Derks 

29. Peter Kerris

30. Rinus Janssen

 

 Wethouderskandidatenlijst PvdA Nijmegen

(alfabetische volgorde)
Marc van Nijnatten (M, 56) – Marc is momenteel fractievoorzitter. Hij is een scherpe en strategische politicus die diplomatiek zeer sterk is, zowel binnen als buiten de fractie. Zijn deskundigheid ligt vooral op het terrein van werk en economie. Hij is echter breed inzetbaar van zorg tot werk, van mobiliteit tot ruimtelijke ordening.
Stijn Verbruggen (M, 41) – Stijn maakte tussen 2006 en 2012 deel uit van de gemeenteraad en werd in 2007 verkozen tot ‘Jong Raadslid van het Jaar’ door de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Stijn heeft een zeer ruime politieke ervaring niet alleen in Nijmegen, maar ook in Gelderland en Den Haag. Wonen en wijken kunnen op zijn deskundige belangstelling rekenen.
Rutger Zwart (M, 53) – Rutger maakt momenteel deel uit van de fractie. Hij beschikt over veel kennis en expertise alsmede over een groot netwerk. Hij combineert dit met een goede politieke neus. Rutger heeft een grote deskundigheid op het terrein van de gemeentelijke financiën, maar ook inzetbaar op terreinen als sociale zaken, voorzieningen en ruimtelijke ordening
Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Ontvang ontwikkelingen en nieuwe update via e-mail

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.