Jacob blijft hier! Nijmegen wil zijn thuis blijven

Door Charlotte Brand op 6 april 2021

De PvdA doet samen met andere politieke partijen een oproep voor Nijmeegse Jacob.

Jacob hoort hier. Met zijn moeder Tina. Net als de andere Syriërs die zes jaar geleden zijn gevlucht voor oorlog en geweld. Dat hun Armeense achtergrond nu wordt gebruikt om ze uit te zetten naar een land waar ze nog nooit zijn geweest, waarvan ze de taal niet spreken, vinden wij onrechtvaardig en inhumaan.

Jacob en zijn moeder zijn Nijmegenaren sinds hun aankomst in Heumensoord in 2015. Ze woonden in azc’s door het hele land, maar het zijn andere Nijmegenaren die hen blijven ondersteunen en bijstaan. En wanneer ze op straat komen te staan zijn ze welkom bij deze Nijmegenaren thuis. Jacob gaat naar de havo en woont al de helft van zijn leven in onze stad.

Scheur deze familie niet nog eens uit elkaar. Gun ze de rust die ze verdienen. Laat Jacob hier een gewone scholier zijn, net als zijn vrienden. Jacob en Tina horen hier. Nijmegen wil hun thuis blijven.

Teken de petitie op https://actie.degoedezaak.org/petitions/jacob-en-tina-blijven-hier

Namens de fracties uit de Nijmeegse gemeenteraad,

Partij van de Arbeid, GroenLinks, D66, CDA, SP, PvdD, GewoonNijmegen, 50Plus, Stadspartij Nijmegen

Charlotte Brand

Charlotte Brand

De achtergrond van Charlotte Brand Raadslid nummer 1 van PvdA Nijmegen is Charlotte Brand. “Op de middelbare school was ik al politiek geëngageerd. Ik werd lid van de Jonge Socialisten, later van de PvdA, en maakte me in de Jongerenraad van Roermond sterk voor een dagopvang voor dak- en thuislozen. Vanaf mijn studententijd heb ik

Meer over Charlotte Brand