Hou tippelzone open | Veiliger voor vrouwen

Door Charlotte Brand op 12 december 2020
De zone tippelzone in Nijmegen biedt voor sekswerkers een veilige en gereguleerde werkomgeving. Het college wil de zone sluiten. Daar zijn we het pertinent niet mee eens.

Sluiten lost niets op

Sluiten lost niets op, sterker: het maakt de situatie voor sekswerkers alleen maar gevaarlijker, doordat ze onzichtbaar en vaak in de illegaliteit moeten werken, met alle risico’s van dien. Dat moeten we niet willen!

PvdA: hou de tippezone open

Wat PvdA Nijmege betreft blijft de tippelzone open. We blijven inzetten op extra zorg, hulpverlening en begeleiding  om uit het sekswerk te stappen. Alleen met een veilige en gereguleerde tippelzone houden we de vrouwen en andere sekswerkers in beeld en kan de gemeente bijdragen aan hun veiligheid.
tippelzone nijmegen pvda
Charlotte Brand

Charlotte Brand

De achtergrond van Charlotte Brand Raadslid nummer 1 van PvdA Nijmegen is Charlotte Brand. “Op de middelbare school was ik al politiek geëngageerd. Ik werd lid van de Jonge Socialisten, later van de PvdA, en maakte me in de Jongerenraad van Roermond sterk voor een dagopvang voor dak- en thuislozen. Vanaf mijn studententijd heb ik

Meer over Charlotte Brand