College stelt geen thuisbezorgservice in voor reisdocumenten en rijbewijzen

Door Charlotte Brand op 6 april 2020

Dit jaar moest het college scherpe keuzes maken. Een van die keuzes was dat het Steunpunt Dukenburg van Gemeente Nijmegen minder vaak haar deuren zou gaan openen. In andere gemeenten werden reisdocumenten en rijbewijzen thuisbezorgd; zou dat iets voor Nijmegen zijn? PvdA-raadslid Charlotte Brand diende daarom samen met DNF, D66 en 50PLUS een motie in die opriep om uit te zoeken of dat ook voor Nijmegen een haalbare nieuwe service zou kunnen zijn. Helaas besloot het college deze week dat voor Nijmegen er geen thuisbezorgservice gaat komen.

‘Jammer, zou meerwaarde kunnen hebben’

Indiener van de motie Charlotte Brand (PvdA) vindt de conclusie ‘jammer’. ‘Ons initiatief is erop gericht om jongeren en ouderen tegemoet te komen, zeker nu de service bij het Steunpunt en de Stadswinkel beperkter geworden is. Voor mijn gevoel kan het wel degelijk meerwaarde hebben en kunnen we erover praten of het het geld waard is, maar ik proef uit de woorden van het college duidelijk dat men er niet welwillend tegenover staat en het advies is duidelijk. Ik ga met de mede-indieners van de motie overleggen wat er verder mee gaan doen. Maar laat het duidelijk zijn dat ik vind dat dit onderwerp op dit moment ondergeschikt is aan de huidige situaties. We moeten nu vooral eerst alles doen om ondernemers te ondersteunen en ervoor te zorgen dat de zorg kan doorgaan.’

Bron: RN7, College Nijmegen: ‘Geen thuisbezorgservice voor reisdocumenten en rijbewijzen instellen’, 31-03-2020

Charlotte Brand

Charlotte Brand

De achtergrond van Charlotte Brand: zeker zijn van goede kansen Raadslid nummer 2 van PvdA Nijmegen is Charlotte Brand. “Op de middelbare school was ik al politiek geëngageerd. Ik werd lid van de Jonge Socialisten, later van de PvdA, en maakte me in de Jongerenraad van Roermond sterk voor een dagopvang voor dak- en thuislozen.

Meer over Charlotte Brand