Cafés mogen wél weer bezorgen | Coronanieuws

Door Charlotte Brand op 4 mei 2020

“Verbijstering bij kroegbazen nu bierpakket verkopen niet mag in Nijmegen: ‘Ik deed dit om hoofd boven water te houden’,” aldus de Gelderlander vorige week. Het zijn zware tijden voor de Nijmeegse horeca: veel zaken hebben de deuren moeten sluiten. Enkele Nijmeegse cafés boden echter op een creatieve manier de mogelijkheid om drank- en borrelpakketten te bestellen, af te halen of thuis te laten bezorgen, vaak via social media. Een aantal van hen kreeg vorige week een waarschuwing: gesloten flessen drank verkopen mocht niet, volgens hun horecavergunning. Gingen toch door, dan riskeerden ze een boete van de gemeente.

PvdA-raadslid Charlotte Brand was het niet eens met de strenge aanpak en vond dat het stimuleren van ondernemerscreativiteit juist enorm belangrijk, juist nu – nu veel ondernemers het water aan de lippen staat. Veel Nijmegenaren dachten daar hetzelfde over.

Vragen aan het college

Charlotte sloeg de handen ineen met D66 en Stadspartij DNF en samen formuleerden ze de volgende vragen aan het college (D66, SP, Groen Links). De oproep? ,,Doe niet zo flauw en sta verkoop van drankpakketten oogluikend toe,” aldus Brand.

Thuisbezorgen van bierpakketten blijft toch mogelijk!

Later vorige week overlegde burgemeester Bruls met andere partijen in de regio, waarna toch het thuisbezorgen van deze pakketten voorlopig mogelijk werd. Een mooi resultaat! Bijzondere tijden vragen immers om bijzondere maatregelen. Het afhalen van pakketten blijft wel verboden. 🍻 Dus … je kunt de lokale Nijmeegse horeca weer steunen als je dat wilt. Bijvoorbeeld Cafe de Opera Cafe de Deut of Café Samson. Proost!

Charlotte Brand

Charlotte Brand

De achtergrond van Charlotte Brand: zeker zijn van goede kansen Raadslid nummer 2 van PvdA Nijmegen is Charlotte Brand. “Op de middelbare school was ik al politiek geëngageerd. Ik werd lid van de Jonge Socialisten, later van de PvdA, en maakte me in de Jongerenraad van Roermond sterk voor een dagopvang voor dak- en thuislozen.

Meer over Charlotte Brand