Ammar Selman verlaat de Nijmeegse politiek

15 februari 2023

Na ruim tien jaar inzet voor de PvdA in de gemeenteraad van Nijmegen, verlaat raadslid Ammar Selman de politiek. Aanleiding hiervoor is een wijzing van de Gemeentewet die het voor hem niet langer mogelijk maakt om zijn raadslidmaatschap te combineren met zijn werk als consulent voor het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen. De werkgever van Selman valt onder een zogenoemde gemeenschappelijke regeling en volgens de nieuwe wet mag een raadslid daar geen werkzaamheden meer verrichten voor de gemeente waar hij raadslid is. Selman: ‘Mijn werkgever was bereid om te zoeken naar andere werkzaamheden buiten Nijmegen maar dat maakt mijn werk minder aantrekkelijk. Dus helaas heb ik het moeilijke besluit moeten nemen de raad te verlaten. Ik heb me de afgelopen tien jaar met veel plezier en enthousiasme mogen inzetten voor de inwoners van de mooiste stad van Nederland. Vooral voor mensen in een kwetsbare positie heb ik extra hard gevochten. In mijn werk mag ik dat blijven doen. Het dienen van de stad is me altijd een eer geweest.’

Fractievoorzitter van de PvdA Charlotte Brand betreurt het dat Selman vertrekt. ‘Met zijn vertrek verliest niet alleen onze fractie maar ook de raad veel kennis en ervaring. Ammarmaakte zich afgelopen jaren sterk voor een socialer Nijmegen en kwam op voor de mensen die dat nodig hadden met name op het gebied van zorg en welzijn. Zijn inzet, betrokkenheiden dossierkennis gaan we zeer missen. We verliezen met Ammars vertrek een gewaardeerd fractielid.

Selman begon in 2014 als raadslid voor de PvdA-fractie, waarvan hij later lijsttrekker en fractievoorzitter werd. Hij zette zich in voor het wegwerken van taal- en ontwikkelingsachterstanden bij kinderen, gelijke kansen op de arbeidsmarkt, goedfunctionerende sociale wijkteams en een Veilig Thuis. Vooral was hij voorvechter van toegankelijke en goede zorg in Nijmegen, speciaal voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen.

Bij de besluitronde van 8 maart aanstaande zal Selman afscheid nemen van de gemeenteraad.

Lees hier de afscheidsbrief van Ammar.