Lawaai voor eerlijke kansen

Door Dolly Toonen op 18 oktober 2019, van 12:45 tot 14:00, Plein 1944 Nijmegen | Plein 1944 Nijmegen

Heb jij een verkeerde keuze gemaakt?
Ben je werkloos geworden en kom je niet meer aan de slag?
Gescheiden, uit elkaar en daarom op zoek naar eigen betaalbare woning?
Wel werk maar niet genoeg uren of een minimumloon?
Een kleine ondernemer maar net of niet meer rendabel kunnen draaien?
Zzp-er maar erg onzeker over de duur van de opdrachten?

Dit zijn maar een paar voorbeelden waarin er maar iets mis hoeft te gaan en je met pech of de verkeerde keuze in de schulden terecht kan komen.

Wist je dat er in Nijmegen 12.800 huishoudens zijn die met een beetje pech of de verkeerde keuze in de armoedeval terecht kunnen komen. En wist je dat er nu al in Nijmegen ca 4.000 kinderen opgroeien in gezinnen waar men financieel niet meer rond kan komen en dus in armoede opgroeien.

Als je schulden hebt dan helpt het niet om incassobureaus en boetes boven op de schulden te leggen bij mensen die dat toch niet kunnen betalen.
Maar dan sta je de mensen bij als politiek om tot een betalingsregeling te komen.

Als je toeslagen krijgt van de overheid dan helpt het niet als je die terugvordert omdat je toevallig midden in het jaar meer verdient en je daardoor niet meer onder de regeling valt .
Maar je zorgt voor een systeem dat direct de toeslag verrekent en naar de desbetreffende organisatie stuurt waar de toeslag voor bedoelt is. En je zorgt dat het systeem het aankan dat wanneer mensen geen recht meer hebben op de toeslag deze per maand kan worden gestopt.

En als het nodig is ze je helpen met het zoeken naar een baan en je begeleiden, zodat je met een gerust hart kunt gaan werken zonder dat je je zorgen moet maken over eventuele armoedeval of terugbetaling. Werken moet gewoon lonen .

Kortom we willen vrijdag 18 oktober om 13.00 uur met een hoop kabaal, teksten en vlaggen ( die staan voor de 4000 kinderen die al in armoede leven in Nijmegen ) een rondje stad lopen om zo aandacht en oplossingen te eisen die er toe doen!
Geen vraag om luxe spullen, vakanties of incidentele schenkingen, hoe goed bedoelt ook.
We willen een duurzame toekomst voor de huidige en de toekomstige generatie op een normaal bestaan met eerlijke kansen!