14 maart 2019, van 19:30 tot 21:30, Oud Burger Gasthuis, prof. Cornelissenstraat 2 | Oud Burger Gasthuis, prof. Cornelissenstraat 2

bijeenkomst weg met de woningnood

Lijsttrekker Peter Kerris ondervindt aan den lijve: hij kan voor hem en zijn gezin geen geschikte woning vinden. Er zijn geen goedkopere huurwoningen boven de huursubsidiegrens voor hem beschikbaar en geen goedkope koopwoning. Wat voor hem geldt, geldt voor duizenden woningzoekenden in Nijmegen. In de regio Arnhem-Nijmegen zijn alleen al 30.000 woningzoekenden. De PvdA Gelderland wil 100 miljoen euro uittrekken voor de bouw van 100.000 nieuwe woningen in heel Gelderland. Een flink deel moet in Nijmegen worden gebouwd. Wat er moet gebeuren en hoe – dat gaan we met lijsttrekker Kerris bespreken samen met enkele deskundige gasten. 

 

De eerste gast is Sander Engelen. Hij kon geen plek vinden in Nijmegen waar hij het liefste zou wonen en is nood gedwongen uitgeweken naar een buitenwijk in Duiven. Sander vertelt over zijn zoektocht en welke obstakels hij allemaal tegen is gekomen.

De tweede gast is Ton van de Klok. Ton is bouwondernemer en projectontwikkelaar van de Klok Groep gevestigd aan de Industrieweg in Nijmegen. Ton kan goed uitleggen waarom de huidige regels en de huidige markt er toe leiden dat alleen voor het hoogste en duurste segment van de markt wordt gebouwd. Maar hij biedt ook oplossingen.

De derde gast is een vertegenwoordiger van een woningbouwcorporatie. Deze kan goed toelichten waarom de corporaties weinig kunnen doen, vanwege de strenge wet- en regelgeving die op de corporaties wordt toegepast. Bieden de plannen van Peter Kerris uitkomst?

 

Kortom, Het wordt een boeiende debatavond, waar PvdA-lijsttrekker Peter Kerris zijn plannen kan toetsten aan de praktijk.

 

Datum:  14 maart 2019

Tijd:     20:00 – 21:30

Plaats: Oud Burger Gasthuis, prof. Cornelissenstraat 2.

 

Inloop vanaf 19:30. Drankjes beschikbaar op eigen kosten in restaurantdeel. Debat vindt plaats in de kapel.