Annie Brouwer,een sterke en sociale vrouw

19-05-2017
Annie Brouwer was een sterke vrouw, met grote inzet en betrokkenheid bij de inwoners van Nijmegen. Annie is haar politieke loopbaan in Nijmegen begonnen als raadslid voor de PvdA in 1978.

Zij kwam uit Groningen, maar al heel snel was ze in Nijmegen een bekende en alom gewaardeerde persoon. Als wethouder van o.a. sociale zaken heeft ze veel betekend voor Nijmegen. Ze heeft het minimabeleid opgezet en veel gedaan voor de emancipatie van diverse groeperingen. Ze was toegankelijk en populair in de wijken. Verheffen en gelijke kansen was haar motto.

Ze kwam uit een rood nest. Haar vader, die hoofd van een openbare school was, heeft veel voor haar politieke vorming betekend. Hij vond het belangrijk dat mensen zich inzetten voor de publieke zaak. Ze kon ook goed relativeren en beschikte over nuchtere humor.

De treinkaping was een belangrijke gebeurtenis in haar leven waarover zij pas jaren later heeft verteld.Ik heb altijd met veel plezier met Annie samen gewerkt in het College. Het waren ook de gouden tijden voor de PvdA in Nijmegen. 

Annie kreeg ze te maken met veel gezondheidsproblemen.Keer op keer wist zij deze te overwinnen. Helaas heeft ze de strijd tegen longkanker uiteindelijk verloren.

De PvdA Nijmegen wenst Hans en de kinderen en kleinkinderen veel sterkte met dit verlies.

Wim Hompe 

Reacties

Reacties van 1 tot 2:

Rinus Janssen schreef op 21-05-2017, 13:30:
Een van de beste wethouders die Nijmegen ooit heeft gehad. Ik denk nog altijd met blijdschap en respect aan haar terug. Rust zacht lieve Annie en bedankt voor alles wat je voor Nijmegen, maar vooral voor de sociaal democratie hebt betekend.


Herman van Soest schreef op 19-05-2017, 11:23:
Ik ben verdrietig, heb Annie leren kennen als een pracht persoon en fantastische vrouw een parel binnen de sociaaldemocratie. Annie bedankt voor alles.Typ hier jouw bericht:


Naam*
E-mailadres*
Je bericht*
Velden met een * zijn verplicht!
Captcha