Ik voel me wel/niet geroepen campagne te voeren

03-03-2017

Kom campagne voeren

De campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart is begonnen. Ik ben al een aantal jaar lid van de PvdA, maar ben nooit lokaal actief geweest. De campagne voelde toch een beetje als een ver-van-mijn-bedshow.

Ik zag de mails over canvassen en andere activiteiten wel langs komen, maar voelde toch een bepaalde drempel om me daar zomaar bij aan te sluiten. Ik heb immers geen ervaring met campagnevoeren en kende verder niemand binnen de afdeling.

Dit jaar is het echter anders voor mij. Ik heb het gevoel dat er nu écht iets op het spel staat. Na de uitverkiezing van Trump in de VS – een overwinning van het populisme – heb ik mezelf een schop onder mijn kont gegeven. Wil ik toekijken hoe onze samenleving afglijdt naar rechts? Wil ik straks, na 15 maart, balen van een overwinning van Rutte en Wilders? Het antwoord is nee.

De komende anderhalve maand is het alle hens aan dek om Nederland ervan te overtuigen dat onze sociaaldemocratische waarden nog springlevend zijn. Samen kunnen wij een antwoord bieden op het populisme in Nederland. Daar is ieders hulp voor nodig, van oude rotten in het vak tot campagnegroentjes zoals ik. Schroom daarom niet om een mail te sturen naar en kom meehelpen. Jij kan het verschil maken. Voor een sociale samenleving, óók na 15 maart.

Geschreven door Suzanne Kok

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:


Naam*
E-mailadres*
Je bericht*
Velden met een * zijn verplicht!
Captcha