Heeft Hilckmann voldoende verantwoording afgelegd?

20-05-2016

Hilckmann heeft uiterlijk do 12 mei 2016 via alle bankafschriften volledige duidelijkheid moeten geven over de besteding van de € 21 miljoen. We zijn benieuwd wat daar uit kwam. Of er ook goed nieuws is voor de gemeente en de medewerkers van Hilckmann, want kans op een sociaal plan, lees je zodra het precies duidelijk is.

 

De uitspraak van het kort geding van 14 april 2016 de rechtbank inzake Hilckmann kort weergegeven:

- Hilckmann moet "Rekening & Verantwoording" afleggen over de besteding van de € 21 miljoen. In die zin geeft de rechtbank de gemeente Nijmegen gelijk.

- De 'rekening & verantwoording' gaat vrij ver: Hilckmann moet alle bankafschriften sinds juli 2015 geven.

- De rechtbank heeft het t.a.v. de rekening & verantwoording over een 'globaal' beeld; duidelijk moet in ieder geval worden dat de resterende gelden (11 miljoen na aftrek van de ABN-aflossing) niet elders nog beschikbaar zijn (weggesluisd naar Panama of zo).

- Hilckmann moet ook inzicht geven in de ontwikkelingen rond de beoogde ING-lening (correspondentie, offertes e.d.) en over de China-problemen.

- De eis van Nijmegen om direct € 1,38 miljoen te krijgen is niet toegewezen. De rechter vindt het nog onduidelijk of Hilckmann inderdaad moet betalen, dat moet blijken bij een bodemprocedure.

- Het privé-beslag is conform de wens van de gezusters Hilckmann opgeheven, ze kunnen dus weer boodschappen doen. Het beslag op het onroerend goed blijft wel bestaan.

- Voor Hilckmann geen meivakantie: ze moeten binnen 2 weken alle gevraagde informatie geven. Bij niet-naleving van deze eis krijgen ze een boete van € 50.000 per dag.

Hilckmann moet uiterlijk do 12 mei via alle bankafschriften volledige duidelijkheid geven over de besteding van de € 21 miljoen. Goed nieuws voor de gemeente en de medewerkers van Hilckmann: als er nog geld over is, is ook de kans op een sociaal plan groter.

 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:


Naam*
E-mailadres*
Je bericht*
Velden met een * zijn verplicht!
Captcha