Uitnodiging nieuwjaarsreceptie PvdA Nijmegen

08-01-2016

Reacties

Reacties van 1 tot 1:

wim van dam schreef op 28-12-2015, 02:11:
Bedankt voor de goede wensen voor 2016.
Ik ben 73 jaar en pas sinds korte tijd lid. Omdat mensen in de partij vonden dat dat zinnig is. Zelf zie ik geen enkel belang om lid te worden.
En ja, weer iemand van de partij gaat een redevoering houden. Niet nodig. We weten zo abstract wel wat de partij wil. Gaat het over de wereld, ons land , de provincie, Nijmegen of mijn straat?
IK denk dat alleen de landelijke politiek een essentiële rol speelt. Welnu, die landelijke politiek van de PvdA is na het enorme echec van het verlaten van inkomensafhankelijke zorgpremie, verloren gegaan. Sindsdien is landelijke politiek alleen nog VVD- politiek. Stop daar toch onmiddellijk mee. 'Ja maar we staan er in de verkiezingen zo slecht voor.' Dat wordt op deze manier alleen maar slechter.
Wat er plaatselijk moet veranderen, weet ik niet. In iedergeval hebben we daar de landelijke voorzitter van de PvdA niet voor nodig.
Kortom waarom zou ik komen? Een glas wijn kan ik beter thuis drinken en voor hapjes kan ik ook wel zorgen.
Er is een duidelijk probleem: het doel van de bijeenkomst is niet duidelijk, de werkvormen zijn daarom ook zomaar iets. Wat wil de PvdA? Mij vraagt ze het niet op een efficiënte wijze.
Wanneer wordt er eens serieus werk gemaakt van een directere democratie via internet? Weer een lezing helpt niet. Bovendien zou de voorzitter zijn tijd beter kunnen (laten) besteden aan zinnigere dingen.
Ik vrees dat deze vorm van directe democratie weinig weerklank zal vinden.
Met vriendelijke groet,
Wim van DamTyp hier jouw bericht:


Naam*
E-mailadres*
Je bericht*
Velden met een * zijn verplicht!
Captcha