PvdA blij met verhuizing slachthuis

15-07-2015

Slachthuis Hilckmann verhuist van Nijmegen naar het Brabantse Haps. De PvdA Nijmegen is blij dat de werkgelegenheid voor de regio behouden blijft.

De verhuizing van het slachthuis is nodig vanwege de ontwikkeling van de woonwijk ‘Waalfront’. Het is daarom al langer de bedoeling dat het slachthuis het gebied langs de Waal verlaat. De verhuizing naar Haps is na jarenlange gesprekken mogelijk geworden door een brede samenwerking van overheden. Naast de gemeente Nijmegen zijn hierbij ook de provincies Gelderland en Noord-Brabant betrokken. De PvdA Nijmegen is blij dat het bedrijf met enkele honderden medewerkers voor de regio behouden blijft.

Geschiedenis
Met de verhuizing naar Haps komt een einde aan een lange geschiedenis. Het voormalige gemeentelijke slachthuis is op deze plek al meer dan een eeuw gevestigd. In de jaren zeventig besloot de Gemeenteraad het slachthuis over te dragen aan de toenmalige gebruikers. De grond is altijd eigendom van de gemeente gebleven, het slachthuis bezat alleen een recht van opstal. De gemeente koopt dit recht van opstal nu weer terug en maakt zo een verhuizing van het bedrijf naar Haps mogelijk. Het is de bedoeling dat de verhuizing in 2017 is afgerond.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:


Naam*
E-mailadres*
Je bericht*
Velden met een * zijn verplicht!
Captcha